Papricas de vitel cu galuste

de simona72 in Vita, 25 Iun 2013 | 46110 vizualizari

 

Imi era dor de o mincarica calda, de o tocanita cu sos...a iesit un papricas delicios, iar galustele cum le fac rar nu mai stiam exact cantitatile... am cautat retete si am dat peste cea a lui Miha si am facut galustele ei...minunate...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 4 rosii mari
  • 3 linguri pasta de gogosari
  • 2 catei de usturoi
  • un virf lingurita pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • marar
  • pt galuste:
  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 150 gr faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de vitel cu galuste:

Ceapa taiata marunt se caleste in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga ardeiul taiat  feliute, cubulete, cum doriti si se lasa la calit 2-3 minute. Se adauga morcovul curatat si taiat rondele, carnea spalata si taiata bucati, 2-3 cescute cu apa, se pune capac si se lasa sa fiarba 1 ora.

In tot acest timp facem galustele: punem apa, uleiul si un praf de sare sa fiarba. Cind apa fierbe se ia de pe foc, se adauga faina toata si se amesteca energic cu un tel sau lingura de lemn. Se lasa putin sa se racoreasca si se adauga pe rind ouale, amestecind la fel de energic dupa fiecare. Punem o craticioara cu apa si putina sare la fiert, iar cind apa clocoteste punem galuste din aluatul facut de marimea unei cirese, iar cind acestea se ridica la suprafata le luam cu o spumiera.

Dupa ce carnea de vitel este aproape fiarta se pun rosiile curatate de coaja si taiate cuburi,sare, boiaua afumata,pasta de gogosari si se mai lasa 20-30 minute pe foc. Aici, eu am transferat tocanita intr-un vas de pamant, am adaugat piper, pasta de ardei iute dupa gust, usturoiul pisat si galustele. Am acoperit vasul cu capac si l-am mai dat la cuptor 20 minute. Nu este necesar sa o dati la cuptor, ci puteti sa puneti galustele direct in vasul in care ati facut pina acum tocanita.

Presarati in farfurie putin marar tocat fin si serviti calda cu paine de casa. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

dupa ce puneti galustele in oala nu mai amestecati cu lingura sa nu se zdrobeasca, ci agitati usor vasul

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de vitel cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Gicuta 1

04.09.2014, 10:55

multumesc Simona72 pt reteta, am facut-o si este ff gustoasa

simona72 1

04.09.2014, 12:54

Ma bucur ca ti-a placut!!

mihaelar63 1

20.12.2014, 23:42

Cum de n-am mancat de pe aici ? Salivez intens doar cu gandul la galuste

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
TOCANITA OSPATARULUI -CU MAMALIGUTA