Gugustiuci la cuptor cu cartofi si salata de muraturi....

de rock46hunt in Mancaruri cu carne, 24 Oct 2010 | 15124 vizualizari

 

Intrucit sezonul de vinatoare , este in toi , am zis sa gatesc si asa ceva...de ce nu....nu este prima data...

 

INGREDIENTE

  •  gugustiuci
  •  cartofi
  • ulei
  • vin rosu sec
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • patrunjel
  • usturoi
  • suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gugustiuci la cuptor cu cartofi si salata de muraturi....:

In primul rind,se vineaza gugustiucii...dupa care se curata de pene,operatiune foarte usoara...nu trebuiesc opariti...se pirlesc la flacara ptr a ideparta orice fir de puf dupa care se taie membrele superioare si cele posterioare (vezi in foto) si se eviscereaza...din viscere se pastreaza doar inima rinza si ficatul...

Dupa ce au fost bine spalati,gugustiucii si maruntaiele sint bagati la fiert , timp de 25 min la oala cu presiune , timp in care se pregatesc cartofii si sosul...cartofii se taie in 4 si sosul este facut din 0,5 l suc de rosii,1 lingurita sare,jumatate lingurita piper,jumatate lingurita busuioc,6 catei usturoi pisati,0,2 l vin rosu sec,0,1 l ulei floarea soarelui...

Dupa ce au fiert cele 25 min,se scot si se pun in tava,alaturi de cartofi (tava fiind unsa cu ulei) si de jumatate din cantitatea de sos,apoi se baga in cuptoru incins...

Cuptorul va fi tinut la foc mic si tava va fi verificata la fiecare 15 min,timp in care gugustiucii vor fi stropiti cu sos...

Dupa aprox 45 min se scot din cuptor si se presara patrunjel verde...

Se servesc alaturi de o salata de muraturi cu ulei de masline si un pahar sau mai multe de vin rosu...sa-veti pofta!

Mentiuni...ar trebui sa existe si rubrica VINAT,parerea mea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gugustiuci la cuptor cu cartofi si salata de muraturi...." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (124)

diaconta 1

16.08.2012, 18:05

asa tare am strigat de m-ai auzit?
hai ca te-asteptam cu retete si cu multa veselie

rock46hunt 1

17.08.2012, 06:32

Da..tinind cont ca viteza sunetului este de doar 360m/s...dar in final te-am auzit
Vanatoarea o s-o incep prin octombrie...asa ca zilele urmatoare o sa gatesc ce pescuiesc...

Salutari!

Panacris 1

22.08.2012, 16:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aripioare la cuptor si cartofi stelute