Cartofi acordeon cu sunca si spanac

de babi5 in Mancaruri cu carne, 24 Feb 2014 | 7744 vizualizari

 

Am asociat aceste doua feluri intr-unul singur fiindca asa mi-a venit si nu este rau de loc ,sa-l faceti si voi o sa va placa cu siguranta ..Bun tare

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac congelat
  • 500 ml lapte
  • 200 gr smintina
  • 1 iaurt 140 ml
  • 4 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa mai mica sare piper
  • boia
  • 1,5 kg cartofi
  • 250 gr sunculita taraneasca
  • vegeta
  • 300 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi acordeon cu sunca si spanac:

Prima data curatam cartofii, spalam bine ii crestam apoi taiem sunculita  feliute si introducem intre crestaturile cartofilor ,asezam astfel cartofii intr-o tava codimentam carTofii cu putina boia, piper,sare si vegeta.

Punem pe fiecare cartof putin ulei si punem 300 ml apa.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si introducem tava la cuptorul incins la 200 gr si lasam cca 40min.

Inainte cu 10 min de terminare luam folia si lasam sa se rumeneasca cartofii.

Intr-o cratita punem 50 ml ulei, tocam marunt ceapa si usturoiul si caliM putin, adaugam spanacul congelat si lasam sa se decongeleze.

Cind incepe sa dea in clocot adaugam laptele cald, potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic 15 min .

Intre timp punem intr-un castron smintina,si iaurtul le amestecam bine sa nu aibe cocoloase, apoi adaugam faina in ploaie, amestecam bine si turnam peste spanac.

Mai lasam sa fiarba 5 min. si spanacul este gata.

Servim cu cartofii impreuna bun tare ..

TIPS-URI

1

Un felul 2 bun tare ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi acordeon cu sunca si spanac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi acordeon cu afumatura