m-am inspirat de la Corina pentru blatul cu mac si lamaie. >:d< Restul a fost inspiratie de moment.....
Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar tos, batem albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, praful de sare si obtinem o spuma ferma.
Galbenusurile le mixam cu restul de zahar, praful de copt, 4 linguri de ulei, 70 gr. mac, coaja de lamaie.
Incorporam in acest amestec spuma de albusuri si faina, amestecand cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus sa ramana aluatul aerat.
Turnam compozitia in forma de guguluf (unsa cu putin ulei), dam forma la copt in cuptorul preincalzit,la temperatura moderata timp de 40-50 minute.
Facem testul cu scobitoarea, scoatem forma din cuptor, scoatem guguluful din forma si asa fierbinte cum e, il ungem cu glazura alba de lamaie (folosim pentru asta o pensula din silicon).
Glazura de lamaie se prepara dupa cum urmeaza:
Batem albusul cu zaharul pudra utilizand mixerul la viteza cea mai mare. Adaugam sucul de lamaie si continuam sa mixam pana obtinem o glazura groasa
Dupa ce am imbracat guguluful in straie albe, il decoram cu inimioare roz si zahar. Tot roz... :x ...
Daca dorim sa servim in timp scurt, lasam guguluful in cuptorul cald (de la coptul blatului dar trebuie sa ne asiguram ca am oprit focul!), astfel glazura se va intari destul de repede..... la mine a fost nevoie de cca 15 minute.
Daca avem rabdare, glazura se va intari peste noapte. Portionam si servim.
:) Pofta buna!