Este prima oara când folosesc dovleacul pentru desert.Am tot văzut zilele astea astfel de deserturi,aşa că l-am încercat.Nu prea puteam să mă decid dacă să fie o plăcintă,un strudel,brioşe,tartă,chec ori guguluf.In final,câştigător a fost guguluful.Nu prea folosesc eu forma de guguluf deoarece este îngustă şi adâncă şi se coace destul de greu în ea.A ieşit un desert aromat,delicios.Si ce miros îmbietor de scorţişoară,vanilie,ghimbir şi dovleac s-a răspândit în casă când l-am pus la cuptor,nu pot să vă explic.Trebuie să încercaţi!!!
Pentru compozitia de guguluf:
Pentru glazura:
Am pregatit mai întâi dovleacul.
Am dat miezul pe razatoarea cu ochiuri mari.Am amestecat dovleacul razuit cu 300 gr zahar si l-am pus pe foc.L-am lasat sa fiarba pâna a ajuns la consistenta unui gem.
Am adaugat vanilie,scortisoara ,ghimbir si coaja de portocala.
A rezultat 400 gr de compozitie la final.
Am lasat sa se raceasca.
Am mixat untul cu restul de 100 gr zahar pana a devenit o crema pufoasa.
Am adaugat ouale pe rând,mixând bine dupa fiecare.
Faina am cernut-o împreuna cu sarea si praful de copt,am adaugat-o apoi peste crema de unt si ou,doar cat sa se încorporeze.
Am adaugat apoi piureul de dovleac racit si la final iaurtul.
Am mai pus putina vanilie si scortisoara si stafidele scurse de rom.
Am pus compozitia în forma de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina.
Am pus tava în cuptorul preîncalzit.La început am lasat focul mai iute,apoi am redus putin.
Deoarece în tava mea se coace mai greu,a fost nevoie de 45 de minute ca sa se coaca.
Voi puteti verifica cu o scobitoare,când aceasta iese curata,puteti sa opriti focul.
Dupa ce s-a racorit putin,l-am rasturnat pe un platou.
Consistenta nu este pufoasa ci mai degraba densa si puţin umeda.
Pentru glazura am amestecat zahar pudra cu zeama de lamâie.Puneti zeama de lamâie câte putin ca sa nu fie prea subtire.
Am pus glazura deasupra si am presarat fulgi de migdale.