:D Astazi plecam pe Transalpina, cel mai inalt drum din tara, vechi de 2000 de ani! Nu se putea sa plec fara sa fac ceva dulce pentru drumeti, asa ca m-am gandit ce avem pe acasa si m-am apucat!
Umplutura:
+ 1 galbenus + 1 lg lapte pentru uns
Daca foietajul s-a dezghetat (in frigider), incalzim cuptorul la 200C. Tapetam o tava mare cu hartie de copt.
Umplutura:
Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusul si esenta de rom, iar la final punem albusul batut spuma cu un praf de sare.
Scoatem samburele nectarinelor si le taiem cubulete de cca 1cm. Punem cele 200 de grame de zahar cu apa la fiert pana se leaga un sirop, iar cand incepe sa fiarba punem si fructele si le lasam in sirop la fiert pana se inmoaie putin. Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la racit.
Asamblare:
Intindem foaia de aluat, punem cu lingura din crema pe mijloc, dupa ce impartim imaginar foaia in 3, apoi presaram fructe. Taiem cu rotita marginile ramase, exact ca in poza, apoi impletim strans.
Ungem cu ou si dam la cuptor pana se rumeneste.
1
Daca vi se pare ca crema e prea lichida, mai adaugati 2-3 linguri de amidon.