O reteta simpla si foarte gustoasa, pe placul copiilor. Nu este foarte dulce, dar daca doriti sa fie mai dulce, adaugati mai mult zahar. Eu am pus in el visine, dar se pot pune stafide, merisoare, afine etc.
Eu am copt in forma de guguluf, dar se poate face in forma de chec sau briose.
O reteta Ca la bucatarasi acasa
Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi.
Galbenusurile le batem usor cu o furculita, impreuna cu 2 linguri de ulei, adaugate cate una o data.
Albusurile le batem spuma tare, impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Trebuie sa fie batute foarte bine.
Adaugam galbensurile si ciocolata topita.
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitia de oua.
Turnam amestecul in forma de copt, iar deasupra presaram visinele.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30 minute sau pana trece testul scobitorii .
Dupa ce se raceste, se poate glazura cu ciocolata.