Macaroane cu branza, la cuptor

de Patricia Iordache in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 16056 vizualizari

 

Sotul si baietelul meu adora acest preparat. Ar manca dimineata, la pranz si seara, asa ca il pregatesc destul de des. Se face foarte usor si este bun cald sau rece.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. macaroane;
  • 250 gr. branza nu foarte sarata (telemea);
  • 2-3 linguri cu lapte batut;
  • 1 ou;
  • o lingura cu stafide;
  • 1 esenta de rom;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 3-4 linguri zahar;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • unt (cat o nuca) - (pentru uns vasul);
  • putin pesmet (pentru tapetat vasul)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu branza, la cuptor:

Punem stafidele la hidratat in putina apa amestecata cu esenta de rom si le lasam acolo cat timp pregatim restul preparatului.

Fierbem macaroanele in apa cu sare si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam la scurs.

Radem (zdrobim cu furculita) branza. Spargem si batem bine oul.

Amestecam usor macaroanele cu: branza, oul, stafidele, zaharul, zaharul vanilat.

Ungem un vas de yena (al meu are diametrul de 16 cm) cu unt si tapetam cu pesmet. Punem amestecul de macaroane, nivelam usor si punem totul la cuptorul preincalzit pentru aproxmativ 20-30 minute pana se rumeneste frumos.

Lasam sa se raceasca, portionam si servim.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cald, dar nu se taie frumos. Daca lasam sa se raceasca, budinca se va taia bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu branza, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

24.07.2013, 20:26

Ce bune. Mie imi place dar cu branza dulce de vaci

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 08:13

Bya...

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 08:14

Rocsi, ai mare dreptate! SUnt foarte bune si cu branza dulce. Seamana la gust cu placinta cu branza.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de budinca de paste la cuptor