Clene

de AnyCostescu in Dulciuri, 1 Oct 2012 | 11159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi fierti
  • 1 ou
  • 5 lg zahar
  • faina cat cuprinde( trebuie sa rezulte un aluat nelipicios)
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 100g zahar
  • 100 g pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clene:

Cartofii se maruntesc cu furculita. Se pune oul, zaharul, esenta si faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dar nelipicios.

Se pune o oala cu apa la fiert. In acest timp facem clenele.

Se fac suluri subtiri din aluat. Se taie bucatele mici. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Cand sunt fierti (se gusta) se amesteca cu pesmet si zahar.

Se servesc fierbinti dar sunt bune si cand s-au racit..:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

01.10.2012, 23:21

Si eu tot de "putisoare" le stiu

Sim0na 1

02.10.2012, 12:24

nu cred c-am mancat vreodata..

AnyCostescu 1

02.10.2012, 12:52

voi a-ti fost ivatati de mici cu putisoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]