Nu pot sa spun decat ca a iesit ceva tare bun, o budinca aerata si tare gustoasa!
Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba adaugam cus-cusul.
Il lasam sa fiarba pana cand absoarbe toata apa, apoi il dam la rece.
Curatam si tocam marunt, legumele.
Scurgem ciupercile de apa si le tocam mai marunt.
Punem uleiul la incins si adaugam mai intai ceapa si morcovul, iar dupa cateva minute ciupercile.
Presaram putina sare peste ele, cimbru, piper si maghiran si acoperim vasul.
Le lasam sa se inabuse la foc mic spre mediu pana sunt bine patrunse, apoi adaugam usturoiul, ardeiul si carnea tocata.
Amestecam din cand in cand cu o paleta sa se patrunda si carnea uniform.
Presaram din nou condimente, inclusiv boia de ardei si lasam vasul pe foc pana cand carnea este bine preparata.
Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
Lasam ingredientele sa se raceasca usor, apoi peste carnea tocata adaugam 1 ou intreg si doua galbenusuri, iar peste cus-cus, adaugam doua albusuri batute spuma.
Ungem o forma termorezistenta cu unt, asezam jumatate din cus-cus, apoi carnea tocata si legumele si deasupra acoperim cu cus-cus.
Radem cascavalul deasupra, asezam si cateva bucati de rosii deshidratate si dam vasul la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.
Servim mancarea cu ketchup si legume proaspete, sau cu muraturi.