FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE

de Roda in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2009 | 8402 vizualizari

 

Sunt extraordinare!Daca nu le-ati gustat pana acum, e timpul!!!

 

INGREDIENTE

  • 12 flori de dovlecel(zucchini),
  • 1 dovlecel de 800g.,
  • sare,
  • piper,(alb si negru)
  • 500g.rosii,
  • 1 manunchi de patrunjel,
  • 2 legaturi marar verde,
  • 250g. branza de vaci,
  • 2 galbenusuri,
  • 50g.parmezan ras,
  • 1 lamaie,
  • 1 ceapa,200g.smantana;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE:

1.Florile de dovlecel se sterg usor cu un servet moale de bucatarie si se taie stigmatul cu foarfeca.

2.Dovlecelul se curata de coaja ,se scot semintele si se taie in cubulete de 2-3 cm.

3.Rosiile se curata de pielita (prin scufundare in apa clocotita)si de seminte ,se taie cubulete si se sareaza.

4.Se toaca marunt verdeata.

5.Se prepara umplutura:se amesteca bine branza cu galbenusurile, parmezanul,patrunjelul,coaja rasa de lamaie,sare, piper.Se lasa la rece 10-15 minute.Se pune amestecul intr-o punga de plastic  careia i se taie un colt si se pune cu spritul incet de tot pana se umple floarea doua treimi.

7.In 4 linguri de ulei fierbinte se pune ceapa taiata marunt,se adauga dovlecelul taiat cubulete,sucul de lamaie si se calesc 5 minute.Se adauga rosiile ,mararul si deasupra se aseaza florile umplute.Se fierb inabusit, la foc mic ,20 de minute.Se servesc cu un bol de smantana alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu spanac la cuptor