FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE

de Roda in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2009 | 7779 vizualizari

 

Sunt extraordinare!Daca nu le-ati gustat pana acum, e timpul!!!

 

INGREDIENTE

  • 12 flori de dovlecel(zucchini),
  • 1 dovlecel de 800g.,
  • sare,
  • piper,(alb si negru)
  • 500g.rosii,
  • 1 manunchi de patrunjel,
  • 2 legaturi marar verde,
  • 250g. branza de vaci,
  • 2 galbenusuri,
  • 50g.parmezan ras,
  • 1 lamaie,
  • 1 ceapa,200g.smantana;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE:

1.Florile de dovlecel se sterg usor cu un servet moale de bucatarie si se taie stigmatul cu foarfeca.

2.Dovlecelul se curata de coaja ,se scot semintele si se taie in cubulete de 2-3 cm.

3.Rosiile se curata de pielita (prin scufundare in apa clocotita)si de seminte ,se taie cubulete si se sareaza.

4.Se toaca marunt verdeata.

5.Se prepara umplutura:se amesteca bine branza cu galbenusurile, parmezanul,patrunjelul,coaja rasa de lamaie,sare, piper.Se lasa la rece 10-15 minute.Se pune amestecul intr-o punga de plastic  careia i se taie un colt si se pune cu spritul incet de tot pana se umple floarea doua treimi.

7.In 4 linguri de ulei fierbinte se pune ceapa taiata marunt,se adauga dovlecelul taiat cubulete,sucul de lamaie si se calesc 5 minute.Se adauga rosiile ,mararul si deasupra se aseaza florile umplute.Se fierb inabusit, la foc mic ,20 de minute.Se servesc cu un bol de smantana alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "FLORI DE DOVLECEL UMPLUTE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar