Gratin de cartofi

de Gherca Daniela in Mancaruri de legume, 15 Iun 2016 | 3155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari
  • 200 ml lapte
  • 50g smantana
  • 1 ou
  • 200g cascaval ras
  • 15g unt
  • sare
  • piper
  • nuscoara
  • rosii (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi:

Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem rondele subtiri.

Intr-o tava, eu am folosit rotunda, puteti pune si hartie de copt cum am facut eu, dar puteti sa o ungeti doar cu unt, iar pentru aroma puteti pune felioare de usturoi, (eu nu am pus), peste unt am asezat felioarele de cartofi, am condimentat dupa gust, am asezat un strat de cascaval, inca un rand de cartofi, condimentam din nou, alt strat de cascaval, deasupra trebuie sa fie un rand de cartofi si ii condimentam dupa gust.

Separat, batem oul bine cu smantana si laptele, condimentam din nou si turnam peste cartofi jumatate din aceasta compozitie, mai presaram putin cascaval, asezam cateva bucati de rosii (optional) si invelim totul intr-o folie de aluminiu, dupa care dam tava la cuptor pentru cca.20 minute.
Dupa care scoatem tava, luam folia de aluminiu si turnam restul de compozitie cu lapte, dam din nou la cuptor si lasam pana se rumeneste frumos deasupra, iar compozitia s-a legat frumos.
Noi am servim cu aripioare de curcan si castraveciori murati!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor