Gomboţi evreieşti

de botcrina in Dulciuri, 29 Apr 2012 | 17146 vizualizari

 

Am primit această reţetă de la prietena mea dragă, dna. Delia.
Mulţumesc mult!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cană griş
  • 1 cană făină de mălai
  • 1/2 cană făină albă de grâu
  • 1 praf de sare
  • 1 pachet mic pesmet
  • ulei
  • 1 l apă
  • gem
  • 300 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboţi evreieşti:

Într-un bol înalt amestecăm cele 2 tipuri de făină cu grişul.

Punem într-o oală apă la fiert şi când clocoteşte adăugăm amestecul de mai sus, procedăm exact ca la mămăigă, lăsăm să fiarbă până se întăreşte.

Luăm oala de pe foc şi lăsăm să se răcească bine.

Între timp, prăjim în ulei, pesmetul, după care îl luăm de pe foc, adăugăm zahărul şi coaja rasă de lămâie. 

Începem să modelăm cu mâna biluţe, din compoziţia  de mai sus, facem cu un deget câte o gaură la mijloc punem gem în ea, acoperim ca să nu iasă gemul, după care le tăvălim prin pesmet şi le aranjăm pe un platou sau într-un bol.

Sunt delicioase şi foarte uşoare, în plus pot fi mâncate şi de către cei mici cu mai puţin zahăr.

Poftă bună!!!!!!!!!

TIPS-URI

1

când modelăm biluţele ne pregătim intr-un vas apă sau ulei ca să ne punem pe mâini, să nu se lipească;

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboţi evreieşti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Corinuta 1

15.10.2013, 19:31

Minunati, eu doar acuma i-am vazut, dar cu siguranta o sa-i fac!

MonaMimi 1

15.10.2013, 22:29

foarte buni

botcrina 1

17.10.2013, 19:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]