Gomboți cu prune

de alilianaa in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 3170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi potriviti
  • 10 linguri faina ( mai rase)
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 oua
  • 4 linguri pesmet
  • o lingura unt
  • 4 linguri zahar
  • un varf lingurita scortisoara
  • 20 prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboți cu prune:

Aluatul:

Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce au fiert, il lasam la racit, ii curatam si-i maruntim ca pentru pireu. Aceasta compozitie se amesteca cu ou, zahar, sare, arome si faina adaugata treptat. Se omogenizeaza bine. Din aceasta compozitie se portioneaza mici bucati de aluat care se intind, in mijlocul carora punem o pruna sau jumatati de pruna ( depinde de marimea acesteia) in interirorul carora  (al prunelor) punem putin zahar si putina scortisoara. Invelim bine pruna in aluat cu mana, pana obtinem galusca. Daca mai este nevoie infainam mana, nu prea multa, altfel galustile vor iesi mai vartoase.  

Punem galustile pe o tava, timp in care, intr-o cratita punem apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca punem galustile. Acestea sunt gata cand se ridica deasupra.

Separat, intr-o tigaie punem untul la topit, adaugam zahar, scortisoara si permet. Omogenizam. Pe masura ce scoatem galustile fierte din oala , punem 2-3 minute la scurs si le trecem prin acest pesmet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboți cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

08.01.2015, 14:11

Tare buni!

alilianaa 1

08.01.2015, 18:38

Mirela

shukly 1

26.01.2015, 16:47

cantitatea de faina trebuie sa fie mult mai mare, altfel o sa rezulte un pireu care nu poate fi modelat. sau cartofii trebuie sa fie foarte mici. In functie de cati cartofi pui, adaugi faina in asa fel incat sa iti rezulte un aluat destul de tare incat sa il poti face bilute (cu pruna inauntru) si sa nu iti ramana lipit de maini.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune