V-am adus o placinta delicioasa, bucatarasii mei preferati, ma primiti? Bucati de caise parfumate, ascunse in umplutura de branza dulce vanilata si foi moi dar si usor crocante in acelasi timp, o mare bunatate, garantez!
Se prepara umplutura, se amesteca branza cu ouale, cu zaharul si cu vanilia. Se taie in bucati caisele.
Fiecare foaie se pliaza in doua, se unge cu ulei din belsug, se asaza umplutura pe margine, cam cate o lingura plina de foaie.
Se pun si bucatile de caisa si se ruleaza foaia sul.
In tava cuptorului tapetata cu doua hartii de copt suprapuse, se incepe din mijloc sa se aseze sulurile in forma de cerc.
Se procedeaza asa pana la ultima foaie.
Placinta se stropeste cu putina apa si se coace aproape o ora la 180 de grade Celsius ( in jur de 50 de minute, e posibil in functie de cuptor).
Se lasa putin la racit se pudreaza si se taie in forma dorita.
Pofta buna la deliciu! Simplu si usor cum ne place tuturor!