Foarte pufoase si buneee..!! Minunate gogosile astea umplute, musti si dai de ciocolata..
La inceput se face maiaua din putin lapte caldut, o lingurita de zahar si drojdia. Se pun intr un castronel pina cind se umfla. Se bat bine cu mixerul ouale se adauga zaharul, sarea, esenta de vanilie si coaja rasa de portocala. Faina se cerne intr un castron mai mare si cind drojdia s a umflat se pune in faina, adaugindu se apoi amestecul de oua.
Se amesteca toate ingredientele, se adauga treptat cite putin lapte caldut pina rezulta un aluat elastic. Se lasa aluatul sa creasca timp de 1 ora. Dupa ce aluatul a crescut se infaineaza masa de lucru si facem o foaie nu prea groasa. Cu o forma rotunda decupam cercuri iar in mijlocul fiecarui cerc se pune crema de ciocolata apoi se aseaza peste ele alt cerc de aluat si se lipeste iar pt. a se lipi mai bine ungem marginele cu putin lapte si se preseaza usor.
Lasam gogosile inca 1 ora la dospit. Dupa ce gogosile au dospit incingem mult ulei intr o cratita, si se pun gogosile la prajit pe ambele parti. Se scot intr un vas acoperit cu hirtie absorbanta, dupa care se pun pe un platou sau un castron, numai bune de savurat cu o cana de lapte.
1
Cine doreste le poate servi cu zahar pudra.