Se incalzeste laptele cateva minute. Nu trebuie sa fie fierbinte.
Ouale, untul si drojdia se aduc la temperatura camerei.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pastreaza pentru alta reteta. (Se pot face omleta).
Se amesteca drojdia faramitata cu zaharul, laptele si putina faina. Se lasa la crescut 15 minute, apoi se amesteca cu restul de faina, esenta de vanilie, galbnusurile, untul, sare si coaja de lamaie. Aluatul obtinut se framanta pana devine catifelat. Se lasa la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul.
Se intinde apoi aluatul pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul unui sucitor, in foaie nu foarte subtire. Se taie cu o forma pentru biscuiti sau un pahar.
Se prajesc in baie de ulei cateva minute, pana devin brun-aurii. Se lasa putin la racit inainte de a fi umplute.
Se pot umple cu un varf pentru ornat torturi, cel lung, ascutit.