Gogosi pufoase

de MOKUSKA in Prajituri, 6 Sep 2014 | 8107 vizualizari

 

Desertul preferat al tuturor :X

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 vanilie
  • 70 g margarina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie rasa
  • Ulei pentru prajit
  • zahar pudra cu vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Incalzim putin laptele cu 1 lingurita de zahar si lasam drojdia sa se dizolve.

Cernem faina, adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie. Amestecam bine.

Adaugam margarina topita si galbenusurile batute, dupa care incorporam laptele cu drojdia dizolvata. (sa nu puneti tot laptele dintr-o data, s-ar putea sa nu aveti nevoie de tot)

Framantam aluatul pana devine nelipicios si face bule de aer. 

Lasam aluatul cu praf de faina la dospit pana isi dubleaza volumul intr-un loc calduros, ferit de curent.

Aluatul dospit il scoatem pe masa de lucru tapetata cu putina faina si il intindem cu sucitorul pana obtinem

grosimea de un deget. Cu ajutorul unui pahar decupam gogosile si le mai lasam 10 minute sa creasca.

Gogosile le prajim in ulei din abundenta, pana se rumenesc pe ambele parti.

Se lasa pe un prosop de hartie pana se racesc si se pudreaza cu zahar pudra vanilata.

TIPS-URI

1

niciodata nu amestecati drojdia cu sarea

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si cafea