Gogosi pufoase

de MOKUSKA in Prajituri, 6 Sep 2014 | 8059 vizualizari

 

Desertul preferat al tuturor :X

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 vanilie
  • 70 g margarina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie rasa
  • Ulei pentru prajit
  • zahar pudra cu vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Incalzim putin laptele cu 1 lingurita de zahar si lasam drojdia sa se dizolve.

Cernem faina, adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie. Amestecam bine.

Adaugam margarina topita si galbenusurile batute, dupa care incorporam laptele cu drojdia dizolvata. (sa nu puneti tot laptele dintr-o data, s-ar putea sa nu aveti nevoie de tot)

Framantam aluatul pana devine nelipicios si face bule de aer. 

Lasam aluatul cu praf de faina la dospit pana isi dubleaza volumul intr-un loc calduros, ferit de curent.

Aluatul dospit il scoatem pe masa de lucru tapetata cu putina faina si il intindem cu sucitorul pana obtinem

grosimea de un deget. Cu ajutorul unui pahar decupam gogosile si le mai lasam 10 minute sa creasca.

Gogosile le prajim in ulei din abundenta, pana se rumenesc pe ambele parti.

Se lasa pe un prosop de hartie pana se racesc si se pudreaza cu zahar pudra vanilata.

TIPS-URI

1

niciodata nu amestecati drojdia cu sarea

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca mentolata