Sunt absolut minunate ,pufoase si goale inauntru :x
Intr-un bol cerne 400 g faina.
Dizolva drojdia cu 2 lingurite de zahar si laptele caldut.
Bate ouale cu un praf de sare .
Peste faina pune zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie,aromele ,drojdia amestecata cu laptele si ouale.
Amesteca bine toate ingredientele apoi transefara aluatul pe o masa de lucru tapetata cu faina.
Incepe si framanta aluatul apoi incorporeaza treptat uleiul si mai framanta pana devine un aluat elastic si nelipicios.
Lasa aluatul la dospit la loc caldut si ferit de curent pentru aprox. 2 ore sau pana isi tripleaza volumul.
Aluatul dospit framanta-l cateva secunde pentru a elimina aerul apoi intinde-l intr-o foaie subtire de aprox 1 cm.
Cu ajutorul unui pahar decupeaza gogosile si mai lasa-le 10 min la dospit (mi-au iesit 25 de gogosi potrivit de mari)
Pune cca 800 ml de ulei la incins intr-un ceaun/craticioara.
Pune gogosile cu "susul" in jos in uleiul incins la foc mic si prajeste-le bine pana se auresc frumos pe fiecare parte.
Lasa-le la racit apoi pudreaza-le cu zahar sau decoreaza cu ciocolata topita.
1
Pentru a nu se lipi de masa de lucru am pus fiecare gogoasa pe hartie de copt
2
Gogosile se prajesc mai intai cu "susul" in jos pentru a creste frumos si sa ramana goale inauntru.