Gogosi glazurate

de adry88 in Dulciuri, 4 Mar 2014 | 2480 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsi

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1/2 cana bere
  • 1/2 cana apa minerala
  • 1/3 cana ulei
  • 50 g drojdie
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de portocala
  • 1 praf de sare
  • 1 ciocolata neagra
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi glazurate:

Intr-un lighean adaugam faina,coaja de portocala,zaharul si sare,amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,bere,apa minerala(la temperatura camerei)incepem sa framantam un aluat nelipicios,

Este posibil sa mai fie necesar faina sau apa dupa caz,

La final framantam aluatul cu ulei,acoperim cu un prosop curat si lasam intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul,

Cand a crescut luam cate o bucata de aluat si intindem pe masa infainata,decupam cu un pahar sau cu ce forme dorim

Mai lasma cca 10 min pe masa sa se odihneasca dupa care prajim in baie de ulei,

Scoatem intr-un bol si pudram cu zahar,

Eu am topit ciocolata cu untul si am trecut gogosile prin glazura dupa care le-am lasat pe un gratar sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pentru pofticiosi cu glazura