Varianta mai sanatoasa a gogosilor prajiti e cea la cuptor si pentru ca multa lume cauta si varianta de post am adaptat reteta in asa fel incat sa multumesc pe toata lumea. Iar eu nu am treaba daca mananc un produs de post sau nu atata timp cat imi place.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de apa calduta. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si portocala apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer timp 1.5- 2 ore.
Intindem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si cu un pahar decupam forme rotunde.
Deasupra fiecarei forme decupate presaram zaharul amestecat cu scortisoara.
Asezam gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acoperim cu un prosop si lasam la dospit inca 45 de minute.
Dam apoi tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 12-15 minute sau pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem gogosile din cuptor si le servim dupa ce s-au racit putin alaturi de o cana de ceai sau cafea.