Gogosi cu gem

de Ubulika in Dulciuri, 17 Feb 2012 | 9800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml apa calduta
  • 125 ml lapte cald
  • 50 g unt topit
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar tos
  • 2 pliculete zahar vanilat'
  • 1 esenta lamaie sau portocale
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr.Oetker
  • 500 g faina
  • 1 vf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu gem:

Punem ingredientele intr-un castron mai mare in ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilat,  esenta de lamaie , apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile si sarea, framantam bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasam la dospit acoperit cu un prosop, intr-un loc cald. Am lasat la dospit 1h 30 min..se poate si mai mult.

Intindem aluatul cat sa aiba grosimea de 1cm. Cu ajutorul unui pahar sau a unei cani,taiem cerculete,se pune pe fiecare putina  dulceata si se acopera apoi cu alt cerculet.Le lasam 30 minute la odihnit.

Se prajesc in ulei incins. Am facut cateva forme de inimioare pt Valentine:)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sanda s 1

18.02.2012, 21:04

imi plac gogosi sub orice forma si cu orice fel de combinatii

Ubulika 1

19.02.2012, 08:19

Bya Ralu 1

08.10.2012, 15:03

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]