V-ati speriat de titlu, nu? Sincer, habar n-am cum sa le numesc! Reteta de baza este cea a eclerelor, dar le-am facut sub forma de gogosi si sunt si mai bune oricum decat eclerele :-". Nu stiu daca din poze va dati seama caaat de deliciioooase sunt, insa insist sa spun si eu caa sunt extreeem de delicioooase! Gogoasa este facuta din choux, umpluta cu crema de galbenusuri, glazurata cu ciocolata si pudra de migdale. DIVIN! Partea cea mai amuzanta cand faceti aceasta reteta, este partea in care umpleti choux-urile. Veti vedea mai jos, va trebui sa "injectati" choux-urile cu crema. Se vor umfla de parca ati pus botox haha:)). De mult mi-am dorit sa pot face aceasta reteta, recunosc ca prima data, acum cateva luni, nu mi-au iesit deloc. Choux-urile mi s-au lasat cand s-au racit. Am urmat toti pasii posibili vazuti pe tot youtube-ul, insa tot nu au iesit. Acum am hotarat sa imi creez singura pasii si iaca au iesit!
Cam atat am de spus astazi, va doresc o sambata frumoasa alaturi de cei dragi voua! Pupici
Intr-o oala punem apa, untul, sarea si zaharul si lasam pe foc pana ce zaharul si untul s-au topit. Adaugam faina si amestecam energic pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului si formeaza o bila uriasa.
Lasam aluatul la racit. Slava Domnului pentru vremea de afara! Dupa 2 minute, s-a racit deja! haha:)) Punem aluatul intr-un vas, in care vom putea folosi mixerul. Adaugam un ou, mixam bine, pana cand oul s-a incorporat, apoi adaugam si al 2-lea ou. Cand veti adauga oul, aluatul se va sfarama, dar pe masura ce mixati, se va lega la loc! Va rezulta un aluat lipicios. Punem aluatul intr-un posh si pe foaia de copt, vom forma gogosi cu diametrul de aprox. 8 cm. Lasam tava la cuptor, la foc mic, 20-25 minute (sau pana cand au crescut si au capatat o culoare aramie), fara sa deschidem usa cuptorului. Daca faceti asta, se vor lasa si veti regreta haha:)).
Urmeaza sa pregatim crema: pe foc mic, punem galbenusurile, zaharul, amidonul si laptele. Amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa ca o budinca. Lasam crema la racit. Untul il taiem in cuburi mai mici si le adaugam pe rand in crema de galbenusuri, mixand bine dupa fiecare adaugare. Va rezulta o crema fina si densa. Dupa ce choux-urile s-au copt si racit, le intepam cu un cutit ca in poza de mai jos. Cu ajutorul unui posh subtire, vom "injecta" crema in gogoasa prin gaurile facute (tulaai, tare greu imi este sa explic haha:)). Priviti poza de mai jos, veti intelege).Cu ajutorul unui cutit intindem surplusul de crema iesit (eu am mai pus putina crema pe deasupra si am intins-o). Presaram pudra de migdale.
Dam gogosile la frigider pentru 5-10 minute, apoi le glazuram cu ciocolata. Delicios, nu?!
1
Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/11/gogosi-choux-umplute-cu-crema.html