Gogosi berlineze

de Miha in Dulciuri, 2 Mar 2012 | 16072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 270 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 500 g faina
  • coaja de portocale rasa
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi berlineze:

Intr-un castron punem drojdia si o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale. Amestecam bine cu un tel. La safarsit incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea. Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine neted si elastic. Lasam la dospit la loc caldut.

In acest timp pregatim 20 de patratele de hartie de copt (~10/10 cm) sau 30 de patratele daca vreti sa faceti gogosile mai mici.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si-l framantam putin sa scoatem aerul. Il impartim apoi in 20-30 de bucatele. Fiecare bucatica de aluat de rotunjeste intre palme, dandu-i forma de bila, apoi se pune pe cate o bucatica de hartie de copt pregatita anterior.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut in jur de-o ora, poate si mai bine. Atat cat va duceti sa luati copilul de la gradinita. :)))

Punem ulei intr-un ceaun sau intr-o cratita adanca si-l lasam sa se incinga foarte bine. Luam cate o bila de aluat si o rasturnam cu atentie in baia de ulei. Se prajesc bine pe ambele parti, la foc mic spre mediu.

Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga de excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase