Cred ca este cel mai popular desert. Cu siguranta ca fiecare dintre voi le-ati incercat, fiindca sunt spornice si gustoase, cu tot felul de dulceturi, ciocolata alaturi. Am folosit un kg de faina fiindca sunt copilasi multi care abia apuca sa-si puna o lingura de finetti pe gogosica si sa o savureze cu mare placere. Dintr-un kg de faina au iesit 45 bucati potrivite ca marime
Se pune faina intr-un castron, se face un cuib in ea, se pune putin lapte cald, zaharul, praful de sare si drojdia. Se omogenizeaza (se face o maia) si se lasa 10 minute la loc cald sa creasca, dupa care adaugam razatura de lamaie, zaharul vaniliat si galbenusurile. Framantam bine. Lasam sa creasca bine. Dupa ce a crescut intindem aluatul si taiem gogosile cu un cerc de inox sau cu un pahar. Le mai lasam sa creasca 10 minute, asa taiate, dupa care le punem la prajit in uleiul deja incins bine. Le intoarcem pe ambele parti, le scoatem pe o tava pe care am pus hartie absorbanta (pentru surplusul de ulei ) apoi le pudram cu zahar praf sau dupa preferinta se servesc cu dulceata sau crema de ciocolata.
Pofta buna !
1
Se servesc pudrate cu zahar praf sau diverse dulceturi sau crema de ciocolata .