Un chec perfect alaturi de un pahar cu lapte sau o ceasca de cafea.
Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si le mixam pana se albesc si-si dubleaza volumul.
Adaugam apoi laptele, zaharul, uleiul esenta de vanilie si faina.
Intr-o cescuta stingem bicarbonatul cu otet ( trebuie sa se umfle, sa faca balonase)
Punem peste faina apoi amestecam bine totul.
Pregatim formele de chec. Le ungem cu putin ulei si tapetam fundul cu faina.
Din cantitatea asta va ies doua checuri in tavile obisnuite.
Eu am pus in forma de guguluf si a incaput tot amestecul ca e mare forma.
Turnam jumatate din compozitia de chec in tavi iar in ce ramane adaugam cacaua si omogenizam.
Turnam in fir subtire exact in mijlocul amestecului deja turnat.
Introducem tava (tavile)de chec in cuptorul preincalzit si coacem timp de 45-50 min la foc mic.
Dupa 5 minute rasturnam din forma si pudram checul cu zahar.
Pofta buna!
1
puteti pune si fructe confiate in compozitia de chec sau presara nuca macinata inainte de coacere