Gogosi

de Bianca20 in Dulciuri, 31 Iul 2013 | 5483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g. faina;
  • 20 g. drojdie;
  • 200 ml. lapte;
  • 50 g. unt;
  • 2 galbenusuri;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat.
Portii: 42
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

  Faina se pune intr-un bol si se face in mijloc o adancitura.Laptele se pune la foc mic impreuna cu untul, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc.Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.Se adauga si drojdia fara a amesteca si se lasa 10 minute.Peste faina se adauga ouale si laptele cu drojdia.Se framanta bine si daca mai este nevoie se adauga faina pana devine ca un aluat pentru paine.

Se acopera si se lasa la cald timp de 1-2 ore pana creste.Cand e gata se mai framanta un pic si se intind foi pe o masa tapetata cu faina din care se decupeaza  mici cercuri care se pun pe o tava cu faina.Se lasa timp de 30-40 minute sa creasca dupa care se prajesc in ulei(aproximativ un minut pe fiecare parte).Se scot pe un servetel pentru a se absoarba grasimea.Se servesc cu zahar, miere, gem si alte bunatati.

TIPS-URI

1

Am prajit gogosile inttr-un ceaun pentru a evita un incident cu ulei.

2

Foile din care se decupeaza gogosile ar trebuie sa aiba minim un centimentru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase si rapide