Gogosi

de adry88 in Dulciuri, 27 Feb 2013 | 5309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie
  • coaja de la o lamaie+zeama
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar,acoperim si lasam deoparte cca 10 minute.

Intr-un vas amestecam faina cu coaja de lamaie, praful de sare, zaharul, facem o gaura in mijloc si adaugam ouale batute, amestecul de drojdie, zeama de la lamaie si uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut (daca mai este nevoie adaugam faina). Acoperim si lasam la dospit cca 40 minute

Intindem coca pe masa infainata si taiem forme (eu am folosit un pahar) lasam la dopit inca 20 minute dupa care le prajim in ulei incalzit,

Le scoatem pe un prosop de hartie si le pudram cu zahar(eu am ales sa le mananc simple)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Donuts