Gogosele ,,turnate"

de DIANA B in Dulciuri, 10 Aug 2011 | 11666 vizualizari

 

Ce sa va zic , am sa mor dupa gogosi ... dupa poale-n brau la cuptor , acestea fiind No1... si cand am mai vazut si reteta de gogosi turnate a Ionelei (multumesc) , mi s-a pus pata ( usor de facut , nu tu dospire , aluaturi ... aici era de mine) . Mie nu mi-au placut dulciurile NICIODATA , dar de 10 ani de cand am acest diabet , as manca tot ce-i dulce ; asa se intampla mereu , ce n-ai voie , aia vrei ......... de asta si-n casnicii se intampla la fel (nu in toate), hihihihihihihihi

 

INGREDIENTE

  • 400 g iaurt
  • 3 oua
  • 2 1/2 cani de faina
  • 8 lg fructoza
  • es vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • ulei ptr prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele ,,turnate":

Cum se face reteta de gogosi turnate:

Iaurtul se desface bine intr-un bol , se amesteca cu ouale , esenta , coaja de lamaie , zaharul , sarea , bine , bine .Se adauga si faina , in care a fost incorporat praful de copt , si aluatul subtirel obtinut , se lasa la odihnit cel putin 30 de minute . Ptr ca eu l-am pregatit aseara si prima sarja a fost fiasco total , l-am hutuchit in frigider , doar , doar sa nu-l arunc si-am revenit azi la el cu ganduri mai bune , sperand sa iasa ceva intr-un final ... nu aspect , dar buuun la gust ; ce sa-i faci ... nu toata lumea-i de podium , nu ? Asa ca : inarmata cu rabdare , am incins o bucata mare de ulei de palmier intr-o tigaie teflon , si cu ajutorul unei linguri de supa am turnat gramajoare din aluat , si-am prajit binisor pe ambele parti TURNATELE , pana la o rumenire accentuata (asa-mi plac mie , mai negricioase) . Le-am scos pe hartie absorbanta si le-am pudrat o parte cu fructoza , iar cealalta parte cu zahar pudra cu aroma de vanilie .La sugestia AZIZULUI am adaugat si cateva cu miere .

PS . Ptr Marieta am postat si o poza cu borcanul cu miere diet ... care are si inulina si pe care tu o gasesti in Germania la un pret muuult mai bun decat in tara speculantilor (Ro)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele ,,turnate"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Bucataras Medi 1

17.08.2011, 10:38

cum de le-am ratat .............

Zambareata 1

16.11.2012, 13:20

onesteanca mea,ce minunatie ai facut nu intotdeauna aspectul e important si gustul! pupici cu drag onesteanca mea scumpa

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Donuts (Gogosi)