Ce sa va zic , am sa mor dupa gogosi ... dupa poale-n brau la cuptor , acestea fiind No1... si cand am mai vazut si reteta de gogosi turnate a Ionelei (multumesc) , mi s-a pus pata ( usor de facut , nu tu dospire , aluaturi ... aici era de mine) . Mie nu mi-au placut dulciurile NICIODATA , dar de 10 ani de cand am acest diabet , as manca tot ce-i dulce ; asa se intampla mereu , ce n-ai voie , aia vrei ......... de asta si-n casnicii se intampla la fel (nu in toate), hihihihihihihihi
Cum se face reteta de gogosi turnate:
Iaurtul se desface bine intr-un bol , se amesteca cu ouale , esenta , coaja de lamaie , zaharul , sarea , bine , bine .Se adauga si faina , in care a fost incorporat praful de copt , si aluatul subtirel obtinut , se lasa la odihnit cel putin 30 de minute . Ptr ca eu l-am pregatit aseara si prima sarja a fost fiasco total , l-am hutuchit in frigider , doar , doar sa nu-l arunc si-am revenit azi la el cu ganduri mai bune , sperand sa iasa ceva intr-un final ... nu aspect , dar buuun la gust ; ce sa-i faci ... nu toata lumea-i de podium , nu ? Asa ca : inarmata cu rabdare , am incins o bucata mare de ulei de palmier intr-o tigaie teflon , si cu ajutorul unei linguri de supa am turnat gramajoare din aluat , si-am prajit binisor pe ambele parti TURNATELE , pana la o rumenire accentuata (asa-mi plac mie , mai negricioase) . Le-am scos pe hartie absorbanta si le-am pudrat o parte cu fructoza , iar cealalta parte cu zahar pudra cu aroma de vanilie .La sugestia AZIZULUI am adaugat si cateva cu miere .
PS . Ptr Marieta am postat si o poza cu borcanul cu miere diet ... care are si inulina si pe care tu o gasesti in Germania la un pret muuult mai bun decat in tara speculantilor (Ro)