Este timpul dovlecelului asa ca am pregatit cateva "nebunii culinare" cu aceasta leguma :).
Astazi impartasesc cu voi aceste minunate gogosele. Sunt atat de bune si foarte simplu de preparat. Se pot servi alaturi de smantana si dulceata ( precum papanasii), simple sau cu piure de mere, cum am preferat eu.
Care este preparatul vostru cu dovlecel preferat?
Dovlecelul il curatam, radem pe razatoarea mare si il punem la scurs intr-o sita. Il lasa 15 minute apoi il punem intr-un bol. Peste el adaugam ouale si zaharul.
Amestecam grisul cu pesmetul si budinca de vanilie si punem amestecul peste compozitia de ou si dovlecel.
Omogenizam compozitia si o lasam sa stea 10 miunute pentru ca grisul si pesmetul sa absoarba lichidul lasat de dovlecel.
Intr-o tigaie incingem uleiul. Cu o lingura luam din compozitia de dovlecel si o punem in tigaie in uleiul incins dandu-i forma rotunda.
Prajim cateva minute gogoselele pe ambele parti (pana devin aurii) si le scoatem pe un platou peste care am pus servetele de bucatarie.
Servim caldute cu piure de mere si pudrate cu zahar pudra.