Gogosari murati in miere si otet

de cristinne in Muraturi, 9 Oct 2011 | 27600 vizualizari

 

Imi plac cel mai mult dintre toate muraturile: gogosarii ... apoi conopida si restul muraturilor;)). Insa anul trecut am facut pentru prima data goosari in miere ... au iesit de am zis ca nu e adevarat! Au iesit fantastic. Fara fierbere, fara bain-marin, fara nimic decat miere si otet! Adica in loc de zahar am folosit numai miere. Sunt mult mai sanatosi! Erau fff bine conservati, au tinut toata iarna, tari si dulci:)
Anul asta am facut din nou si am zis sa scriu si aici reteta.

 

INGREDIENTE

  • gogosari: 8 kg
  • conopida: 1
  • morcov: 3
  • miere: 2 kg
  • otet: 1300 ml (1 litru si 330ml)
  • condimente diverse: foi de dafin, mustar, piper, 1lg de sare, ienibahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari murati in miere si otet:

Se spala gogosarii si se inlatura semintele. Se desface in buchetele conopida si se taie felii morcovii. Se face un amestec din otet de miere si condimente. Se amesteca bine pana se dilueaza toata mierea in otet. Apoi se pune acest amestec peste gogosari si se amesteca de cateva ori (ca fiecare gogosar sa fi trecut prin acest amestec macar o data, desi o sa vi se para putin la cantitate, nu e). Eu am impartit cantitatea de gogosari in 3, la fel si lichidul.

Din 3 in 3 ore ... sau mai rar, depinde de timpul fiecaruia, se tot amesteca gogosarii, ca si cei de deasupra sa ajunga sa stea in lichid si tot asa. Dupa o zi si o noapte, veti vedea ca gogosari s-au inmuiat si au lasat foarte multa zeama. Se pregatesc borcanele si se aseaza frumos in acestea urmand ca dupa sa se toarne peste ei lichidul in care s-au macerat. Eu prima data am zis ca nu imi va ajunge tot lichidul, observand spre final ca am mai si aruncat in el pt ca era deja f mult..asa ca nu va ingrijorati. Se pun capace (eu am pus la 2 si ceolofan cu elastic ca nu aveam capace pe gura borcanelor) si se pastreaza pentru la iarna (ideal ar fi intr-o pivnita, sau in balcon ca e mai rece).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati in miere si otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet pentru iarna