Reteta o am de la prietena mea, care mi-a dat si reteta de sfecla murata.
Se spala gogosarii, se scot cotoarele cu multa atentie sa nu se rupa din pulpa gogosarului,se scutura de seminte si se aseaza in tava.
12 gogosari intra perfect in tava dreptunghiulara a aragazului.
In fiecare gogosar se pun: 1lingura de otet, 1 lingurita de zahar,1 lingurita de ulei, 3 boabe piper,1 catel de usturoi si un praf de sare( cat iei intre doua degete).
Se da tava la cuptor la foc mic 40-45 min. Se scoate din cuptor se lasa sa se racoreasca putin, apoi cu foarte multa atentie se pun in borcane de 800 g. Se capseaza si se pun la fiert pentru 15min. dupa ce a dat apa in clocot. Se lasa la racit in apa.
1
Gogosarii trebuie sa fie sanatosi, fara pete sau lovituri.
2
Nu se mai punealtceva in borcan. Este suficienta solutia din gogosar.
3
Se pun in borcan cu foarta multa atentie, astfel incat solutia sa ramana in gogosar.