Gogoşari în sos

de Ade200 in Conserve, 21 Sep 2012 | 4277 vizualizari

 

Sunt foarte ieftini gogoşarii toamna aceasta, aşa că am mai pus de-o reţetă!

 

INGREDIENTE

  • 5 kg de gogoşari
  • 330 ml bulion
  • 330 ml checeap de casă
  • 200 g de zahăr
  • 150 ml de ulei
  • 200 ml de oţet
  • sare
  • foi de dafin
  • cimbru
  • busuioc
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşari în sos:

Se curăţă gogoşarii şi se taie felii subţiri, eu i-am dat pe răzătoare.

Se amestecă restul ingredientelor si se dau vreo câteva clocote. Se fierb gogoşarii în 3 reprize , 7-10 minute, să se înmoaie bine.

Pe măsură ce se fierb, se torn în borcane sterilizate în cuptor. Peste ei se pune sosul rămas.

Ies 8 borcane de 800.

Sosul e chiar la limită, aşa că puteti pune puţin mai mult bulion.

Se pun în pături după ce s-au pus capacele şi se lasă până a doua zi, apoi se pun la rece si întuneric, în pivniţă sau în cămară

TIPS-URI

1

Am găsit la Kaufland o pâlnie mai largă de plastic, specială, numai bună pentru borcanele de 800 sau mai mari, pentru a turna conservele.

2

Se pot servi ca murătură sau ca sos lângă carne, pentru pizza.

3

Crengile de cimbru şi busuioc să le scoateţi după ce fierb gogoşarii. Daca aţi pus mărunţite, nu se mai scot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşari în sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gaby_gabytza 1

23.09.2012, 22:43

elucubratiiculinare 1

24.09.2012, 19:38

interesant

Bya Ralu 1

09.10.2012, 21:07

buni buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari