Gnocchi cu sos de rosii

de Lau in Paste, 27 Iul 2012 | 4169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 250-300 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • SOS DE ROSII
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 rosii
  • sare
  • piper
  • busioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos de rosii:

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare.

Cand au fiert ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca.

Cand s-au racit ii pisam, adaugam faina, sarea si oul. Se framanta pana se obtine un aluat omogen.

Se ruleaza baghete la o grosime de cca 2 degete si cu un cutit taiem bucati de cca 2-3 cm.

Ii asezam pe masa infainata pana tarminam.

Intr-o oala punem apa cu sare si punem pe foc, cand fierbe adaugam gnocchi si ii lasam sa fiarba cca 3 minute. Cand s-au ridicat la suprafata sunt gata. Ii scoatem cu o paleta intr-o strecuratoare.

Sosul-calim ceapa si usturoiul in putin ulei, adaugam 2 linguri de pasta de tomate amestecate cu 1 cana de apa. Lasam sa fiarba putin dupa care adaugam rosiile date prin razataore, lasam sa fiarba cca 10 minute dupa care oprim focul si potrivim de sare, piper si busuioc

Amestecam sosul cu gnocchi dupa care servim(noi am servit cu telemea rasa deasupra)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella