Rasfoind albumul cu pozele din Venezia, mi s-a facut o pofta de paste...si mi-am amintit ca mai am un pachet cu paste in forma de gondole, luate chiar de acolo :) Deci, la treaba!
Crevetii se spala si se pun intr-un bol impreuna cu toate ingredientele, se lasa apoi 15 minute in frigider.
Pentru sosul de rosii, se incinge uleiul intr-o craticioara, apoi se pune ceapa si usturoiul verde taiate rondele fine si se lasa putin la inmuiat. Se adauga sucul de rosii, se condimenteaza si se lasa sa dea in fiert. Rosiile cherry se scufunda in apa clocotita si se decojesc, apoi se taie in doua, eu le-am taiat in patru, erau cam maricele, apoi se adauga la sos. Se mai lasa un clocot si se opreste focul.
Pastele se fierb al dente. Se scurg si se muta in craticioara cu sos de rosii. Se aprinde focul cat sa clocoteasca o data. La final se pune un catel de usturoi maruntit bine.
Crevetii se scot din frigider si se perpelesc rapid intr-o tigaie de teflon pe ambele parti, adaugand si putin din sosul in care s-au marinat.
Se pun astele pe farfurie, se presara cu busuioc tocat fin, parmezan ras si se aseaza deasupra crevetii.