Tagliatelle cu vinete si parmezan

de MyFancyCake in Paste, 17 Ian 2012 | 3453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tagliatelle avem nevoie de
  • 2 oua,
  • faina cat cuprinde
  •  sare
  • Pentru vinetele cu parmezan avem nevoie de
  • 2 vinete,
  • sare,
  • 1 ou,
  • 50 ml lapte,
  • 150 gr faina,
  •  75 gr amidon,
  • piper,
  • oregano uscat,
  • ulei pentru prajit,
  • parmezan
  • Pentru sosul Marinara:
  • 20 ml ulei de masline,
  • 300 ml pasta de rosii,
  • 4 catei de usturoi taiati marunt,
  • busuioc proaspat,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu vinete si parmezan:

Intr-un castron cernem faina sub forma de fantanita.  Adaugam 2 oua si sare. Amestecam usor si mai adaugam faina pana obtinem un aluat elastic nelipicios. Lasam aluatul sa se odihneasca 1 ora, apoi rupem bucatele mici de aluat, pe care le acoperim cu faina si le trecem prin masina de paste pana obtinem o foaie subtire. Taiem foaia si lasam  pastele la uscat.

Taiem vinetele in felii de 1 cm si le presaram cu sare. Le lasam 30 minute cu o greutate pe ele, pentru a elimina sucul amar. Dupa cele 30 de minute le stergem bine cu un servet.

Intre timp, amestecam intr-un bol ouale cu laptele si intr-un alt bol: faina, amidonul, sare, piper si organo. Trecem vinetele uscate prin amestecul de oua, apoi prin cel de faina si le prajim la foc mic.

Pentru sosul Marinara amestecam toate ingredientele si le fierbem la foc mic 30 de minute.

Pe un platou aranjam tagliatelle, feliile de vinete pane, sosul Marinara si un strat generos de parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu vinete si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

17.01.2012, 12:11

buun,bunnn

Anamaria7 1

17.01.2012, 12:56

combinatia fatala, vinete+sos de rosii+parmezan

alldaycooking 1

17.01.2012, 18:29

Ce bine arata! Bine ca mi-ai amintit de parmezan, al meu sper sa nu fii expirat ca l-am uitat in frigider!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de vinete