Ghiveci de legume

de MOKUSKA in Mancaruri de post, 20 Iul 2014 | 4516 vizualizari

 

Cunosc forte multe percoane carora nu le place ghiveciul de legume. La fel sunt si eu, nu il mananc daca nu adaug cartofi si orez in el.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 1/2 kg ardei
  • 1/4 kg ceapa
  • 3 cartofi medii
  • 3 linguri de orez
  • patrunjel verde
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Ceapa si ardeii se curata, se spala, se taie julienne si se pun la calit in putin ulei sub capac, la foc foarte mic. Rosiile se oparesc, se decojesc si se toaca nu foarte marunt. Orezul se fierbe, dar nu in totalitate, separat.  Rosiile cu tot cu zeama se rastoarna peste legumele calite, se sareaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mic,  sub capac 15 minute. Cartofii se curata, se spala si te taie in cubulete foarte mici, se rastoarna peste rosiile aproape fierte. Dupa 5-6 minute de fiert se adauga si orezul (fara zeama in care a fiert). Daca mai este nevoie adaugam putina apa. (eu nu am adaugat, a fost suficienta zeama de la rosii).

Inainte de a lua de pe foc asezonam cu sare, piper si boia iute (dulce). 

Se serveste cu patrunjel verde tocat.

TIPS-URI

1

pentru cei care nu tin post sau nu prefera mancarurile fara carne, va recomand sa adaugati carnati picanti taiati rondele in momentul in care se adauga cartofii la fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume (varianta de primavara)