Cunosc forte multe percoane carora nu le place ghiveciul de legume. La fel sunt si eu, nu il mananc daca nu adaug cartofi si orez in el.
Ceapa si ardeii se curata, se spala, se taie julienne si se pun la calit in putin ulei sub capac, la foc foarte mic. Rosiile se oparesc, se decojesc si se toaca nu foarte marunt. Orezul se fierbe, dar nu in totalitate, separat. Rosiile cu tot cu zeama se rastoarna peste legumele calite, se sareaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mic, sub capac 15 minute. Cartofii se curata, se spala si te taie in cubulete foarte mici, se rastoarna peste rosiile aproape fierte. Dupa 5-6 minute de fiert se adauga si orezul (fara zeama in care a fiert). Daca mai este nevoie adaugam putina apa. (eu nu am adaugat, a fost suficienta zeama de la rosii).
Inainte de a lua de pe foc asezonam cu sare, piper si boia iute (dulce).
Se serveste cu patrunjel verde tocat.
1
pentru cei care nu tin post sau nu prefera mancarurile fara carne, va recomand sa adaugati carnati picanti taiati rondele in momentul in care se adauga cartofii la fiert.