Mai intai am fiert carnea de vita, curcan si costita afumata in apa cat sa le cuprinda. Intr-o oala mare am pus untul si am calit putin ceapa, apoi morcovul si telina. Am adaugat putin din zeama de carne si am lasat pana s-au inmuiat. Am dezosat carnea de curcan si am pus-o in oala alaturi de cea de vita. Am adaugat celelalte ingrediente (inafara de otet si rosii) si zeama de carne cat sa fie la nivel, am pus capacul si am fiert la foc mic pana ce cartofii s-au fiert.
Am adugat rosiile taiate mic si sucul de rosii si am mai fiert la foc mic pana ce s-a format sosul.Se spune ca mancarea e gata cand lingura sta dreapta in ea. Uite ca la mine a stat =))) . Pentru culoare am pus si putina ceapa verde.
Gustul mancarii e cam dulce, de la toate legumele, de aceea cand am servit-o am pus deasupra putin otet balsamic.
1
poti folosi orice fel de fasole (alba, pestrita, mica, mare)
2
la origine, se folosea carne de iepure si porc
3
poti pune si alte legume, in functie de preferinta