Gem din piersici rosii de gradina

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 22 Sep 2018 | 3919 vizualizari

 

E toamna, e bogata, daca ai muncit in timpul anului, acum aduni roadele....azi despre piersici rosii de gradina...colorate, parfumate delicioase....

 

INGREDIENTE

  • cantitatile nu sunt masurate sau masura a fost un tuci cu capacitatea de 15 l
  • piersici rosii curatate de coaja si feliate -un tuci plin de 15 l
  • 2 kg de zahar
  • multa rabdare sa-l scazi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem din piersici rosii de gradina:

Mai intai am cules piersicile, le-am curatat de coaja si le-am feliat, le-am pus in tuci, am adaugat zaharul si le-am scazut la foc mic.

Tuciul de 15 l a fost plin cu piersici si l-am scazut pana a ajuns la jumatate. Am obtinut 12 borcanele de 400 g cu gem de piersici. Toata treaba este sa ai rabdare sa scada, focul sa fie foarte mic, chiar daca asta inseamna aproape 10 ore se merita, a iesit un gem foarte gustos.

Dupa ce a scazut bine, se stinge focul si se lasa pana a doua zi ( era prea noapte sa mai stau sa-l pun in borcane) se pune in borcanele sterilizate, se capacesc borcanele si se depoziteaza in beci, camara, debara, fiecare unde poate.

La iarna este foarte bun pentru diverse prajituri, fursecuri, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem din piersici rosii de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici si pere