Visine,visineeeee! Hai doamna sa va dau visine! Cum poti sa refuzi asemenea indemn!:)))))) Parca le scotea ea samburii;) Si totusi am cumparat 3 kg. visine pentru gem si 2,500 kg pentru visinata. Au fost coapte bine-dulci /acrisoare.
Curata visinele de codite, spala-le si apoi le scoti samburii.
Pune visinele intr-un vas de 4-5l. si apoi zaharul.
Vasul se pune pe foc la flacara mare.
Dupa 5-10 minute reduci focul la mediu.
Se fierb cam 1,30-2 ore.
Cand siropul a scazut, adaugi zaharul vanilat si lasi sa fiarba 2-3 minute.
Pui gemul fierbinte in borcane si le sterilizezi in cuptor timp de 20 minute.
A iesit un gem dulce-acrisor minunat.
1
Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau cu un ac de siguranta.
2
Ar fi bine sa stai langa aragaz cat fierbe avand grija sa nu se lipeasca.