Gem de struguri

de Lau in Dulceata / Gem, 16 Noi 2018 | 2733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg boabe de struguri
  • 1,500 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 500 ml sampanie
  • scortisora
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de struguri:

Boabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte).

Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie, adaugam sampania, portocala, lamaia taiata felii, zaharul ramas si lasam sa fiarba pana ce se ingroasa, amestecand ocazional.

Intre timp ce fierbe, punem o farfurie la congelator pentru a face proba ca sa verificam daca dulceata este fiarta.

Daca nu mai curge de pe farfurie, adaugam scortisoara dupa gust, scoatem lamaia si portocala, lasam 5 min dupa care o punem in borcane sterilizate.

Eu, inainte sa o pun in borcane, am trecut-o printr-o sita pentru a elimina samburi si pielita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gem de piersici cu pepene galben