Gem de prune

de Bunica in Dulceata / Gem, 30 Sep 2009 | 8683 vizualizari

 

Este gemul cel mai des folosit la mine in casa.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. prune bine coapte
  • 1 kg. zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Se aleg prunele sa nu fie stricate , se spala si se rup in jumatate.

Se pun intr-o cratita de 6 l.  astfel: un rand de prune unul de zahar si tot asa pana se termina prunele.

Cratita se baga in cuptorul aragazului la foc potrivit. Din cand in cand se mesteca in gem pentru a nu se lipi, cat si pentru a nu se arde prunele.Cand gemul are consistenta dorita ( eu il fierb pana scade aproape la  jumatate) se opreste focul.

Gemul se pune fierbinte in borcane , se invelesc borcanele cu un pled pana se racesc.

TIPS-URI

1

Prunele pot fi trecute si prin masina de tocat , iar gemul iese ca o pasta .

2

Daca focul este prea iute poate da gemul in foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)