Gem de piersici

de Ela68 in Dulceata / Gem, 3 Oct 2012 | 7320 vizualizari

 

reteta mea !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piersici
  • 700 gr zahar
  • 6 linguri apa
  • 1 varf lingurita sare de lamaie
  • 1/2 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Piersicile pe care le-am cumparat au fost destul de coapte, asa ca le-am putut curata foarte usor. In cazul in care sunt mai tari, le scufundam 2 minute in apa fierbinte, apoi 2 minute in apa rece si se decojesc foarte bine. A rezultat un castron de fructe curatate de samburi si coaja si taiete bucati mari. Trebuie avut in vedere si cat de dulci sunt, caz in care reducem (nu cu mult) cantitatea de zahar. 

Preparam siropul din zahar, apa, lamaie si sarea de lamaie. Nu se pune multa apa, fiindca fructele isi vor lasa si ele zeama. Lasam sa fiarba pana se leaga siropul.

Adaugam apoi fructele si incepem sa culegem spuma formata. Imi place mult aceasta metoda de a face gemul, mai intai prepararea siropului, pentru ca fructele se fierb destul de repede si raman intregi.

Nu se tine foarte mult, chiar daca amestecul este destul de lichid, nu va faceti probleme, cand se raceste se incheaga.

Se pune fierbinte in borcanele sterilizate la cuptor si se pastreaza in camara pana la iarna. La cine rezista, bineinteles.

Mi-au iesti 4 borcane de 400 grame.

TIPS-URI

1

Nu fac multa cantitate deodata, cu cat e mai putin, cu atat se fierbe mai repede, iar bucatile raman intregi.

2

Gemul sau dulceata de piersici iese mult mai fina daca decojim fructele

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ina 1

03.10.2012, 21:55

ce bunatate...

adry88 1

04.10.2012, 10:45

delicios de bun

RuxyRux 1

04.10.2012, 19:15

Ce bunatate delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici