Gem de piersici

de Bucataras in Dulceata / Gem, 20 Aug 2019 | 7663 vizualizari

 

Cum a venit vremea piersicilor coapte, aromate, am pus repede si de un gem de piersici, cu putin zahar, pentru ca sunt fructele suficient de dulci. Si e fara conservanti. ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg piersici
  • 600 g zahar
  • zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Spala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia  peste fructe pentru ca acestea sa isi pastreze culoarea aurie frumoasa. 

Adauga zaharul si amesteca din nou. Paseaza fructele si lasa-le la fiert, iar pe masura ce se formeaza spuma deasupra indeparteaza-o.

Daca piersicile sunt coapte bine isi vor lasa mai multa zeama, asa ca fierberea va fi mai de durata. Gemul trebuie sa scada bine pentru a putea fi conservat pentru iarna. Deci timpul de fierbere se adapteaza in functie de fructele folosite pentru gem. :) 

Ai grija sa amesteci din cand in cand gemul, sa nu se lipeasca fructele de fundul cratitei. 

Toarna gemul fierbinte in borcane, pune capacele si apoi sterilizeaza-le in cuptor, in jur de 15 minute e suficient. 

 

TIPS-URI

1

piersicile se cantaresc fara samburi, pentru a doza bine cantitatea de zahar de adaugat in gem;

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

22.08.2019, 19:02

Tare bun!

dantes 1

01.09.2019, 09:02

Bun!

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]