Dulceata de nuci verzi

de dakris in Dulceata / Gem, 7 Iun 2013 | 4315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 75 nuci verzi
  • 700 g zahar
  • sucul de la o lamaie
  • 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Nucile se curata de coaja verde pana se ajunge la stratul cel alb. Se pun intr-o cratita cu apa rece unde se mentin 24 h timp in care se schimba apa de cateva ori. Se pune o farfurie deasupra care sa tina nucile scufundate in apa.

Intr-o cratita se pun apa si zaharul si se aseaza pe aragaz. Cand s-a transformat in sirop se pun nucile scurse si se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa 30 min se adauga si sucul de lamaie si se lasa sa fiarba in continuare pana capata consistenta dorita.

Dulceata se pune in borcane imediat ce s-a oprit focul de la aragaz, se infileteaza bine capacele, se intorc borcanele cu capacul in jos si se invelesc cu prosoape de bucatarie. Se mentin astfel pana la racire apoi se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

Atentite! Daca se fierbe prea mult se caramelizeaza zaharul!

2

Consistenta se testeaza punand cateva picaturi pe o farfurie care se introduce pt cateva minute in frigider.

3

Pentru a nu ramane cu mainile patate se folosesc manusi de plastic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi