Am primit vreo 2.5 kg de corcoduse rosii si cam 1,5 kg de caise si am decis sa fac gem de corcodusr si caise. A iesit delicios.
Cum se prepara gemul de corcoduse si caise:
Corcodusele se spala si se scot samburii. Caisele se spala si ele si se scot samburii. Se dau prin masina de tocat carne sau se fac cu blanderul ca si mine.
Intr-o oala cu fundul gros se pune compozitia si se pune la fiert pana mai scade din apa lasata ,la foc mic pe o plita. Cand a fiert pe jumatate se adauga zaharul si se mai lasa sa fiarba pana e gata. Se face testul cu picatura in apa sa nu se imprastie si atunci e gata.
Se spala borcanele se usuca si se pune dulceata calda in ele. Sub fundul borcanului se une lama unui cutit sa nu crape. Se infileteaza capacele bine si se pune intre paturi pana a doua zi sa se raceasca. Apoi se pun borcanele in camara.
Mie mi-au iesit 6 borcanele cu gemul de corcoduse si caise si inca un pic de gustat.