daca va plac zarzarele,va poftesc la un gem delicios...eu le-am descoperit abia acum 2- 3 ani, aici la soacra-mea,ca la noi in Ardeal nu sunt...sunt delicioase, cam ca si caisele la forma si gust,dar parerea mea ca sunt mai aromate si au culaorea putin mai portocalie
Zarzarele se spala bine si li se scot samburii.
Se pun intr-un ceaun sau un vas incapator, se presara zaharul peste ele, intercalat cu fructele, si se lasa cateva ore.
Se pune apoi la foc mic la inceput, daca nu folositi ceaun e bine sa puneti o plita sub cratita, sa nu fie direct pe foc.
Dupa ce incep sa fiarba aveti grija sa amestecati in ea, mai ales daca e in cratita emailata.
Se lasa asa la foc o ora buna, pana se leaga bine si fructele devin pasta, adica nu se mai deosebesc bucatele...se lasa apoi la racit si se pune in borcanele spalate si uscate.
1
optional se poate aroma cu niste cuisoare,coaja de lamaie sau chiar ghimbir...
2
este excelenta servita pe paine prajita
3
mie mi-au iesit din aceasta cantitate 10 borcane de 800 ml