Gem de cirese

de Alexandra Burz in Dulceata / Gem, 6 Iun 2014 | 3969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 kg cirese fara samburi
  • 5 kg zahar
  • Sucul de la 3 lamai
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

  1. Scoatem samburii din cirese si le spalam bine.
  2. Le punem intr-un vas incapator cu un kg de zahar deasupra pana a doua zi.
  3. A doua zi le punem in cratita si le fierbem, adaugand si restul de zahar dupa primul clocot.
  4. Fierbem compozitia pana devine lipicioasa si cand punem pe farfurie formeaza bobite rotunde.
  5. Fierbem aproximativ 2,5 ore.
  6. Turnati compozitia in borcane sterilizate, infiletati si pastrati-le in haine pana a doua zi.
  7. Transportati-le la loc intunecat si racoros.

TIPS-URI

1

Puteti lasa ciresele intregi sau le puteti da prin masina de tocat carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese galbene