Gem de capsuni

de ramo_cata in Dulceata / Gem, 2 Iun 2010 | 5161 vizualizari

 

ca tot suntem la capitolul "capsuni"...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 2 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Se spala capsunile si se curata de codite. intr-o cratita cu fund dublu se pune un rand de zahar,un rand de capsuni,iar zahar,iar capsuni si iar zahar...se baga la frigider si se tine pana a 2 a zi...nu este nevoie de apa deoarece capsunile isi lasa suficient sirop...

 

A2a zi se pun la fiert...se fierb la foc mic  ,se spumeaza din cand in cand si se mesteca  ca sa nu se prinda de cratita ...eu am fiert compozitia ,la foc mic ,cam 2 ore si 20 minute..se poate fierbe si mai putin pentru ca dupa ce se raceste gemul se ingroasa ,depinde de fiecare cum il  prefera..sotul meu il prefera mai gros asa ca l-am fiert mai mult..dupa ce am oprit focul ,l-am lasat cam 20 minute sa se raceasca apoi l-am pus in borcane..din cantitatile mentionate mi-au iesit 6 borcanele de 400g...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

03.06.2010, 13:13

spor

Bucataras Medi 1

03.06.2010, 13:25

pai noi cand sa mai facem gaby daca toata ziua ne plimbam pe aici?

nadina73 1

07.06.2010, 00:15

bun gemul tau 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese,visine si zarzare