Gem de caise cu zahar gelifiant

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 29 Iun 2016 | 13388 vizualizari

 

Am gasit caise romanesti la pret convenabil bugetului meu si m-am pus pe treaba.....

 

INGREDIENTE

  • 5 kg caise foarte coapte ( cca 4 kg curatate de coaja si fara samburi)
  • 2 kg zahar gelifiant
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu zahar gelifiant:

Am cumparat caise foarte coapte, le-am luat coaja si scos samburii si am adaugat zaharul, apoi le-am pasat foarte bine. Am pus cratita pe foc, la foc mic si am lasat sa dea in clocot, am luat spuma si am mai lasat sa fiarba cca 10 min. Am spalat si uscat bine borcanele apoi le-am umplut cu gemul fierbinte, am capacit borcanele si apoi le-am bagat in cuptor. Cuptorul a fost incalzit bine, apoi am stins focul. Se lasa pana a doua zi sa se raceasca bine , apoi se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu zahar gelifiant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

30.06.2016, 17:18

Ce culoare frumoasa! N-am incercat inca zaharul gelitifiant si chiar sunt curioasa cum "se pastreaza" gemul.

cristeena20 1

30.06.2016, 19:34

Ce-mi place!! asta e dulceata adevarata

Andra_Constantinescu 1

30.06.2016, 20:23

Preferatul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caise făcute gem a la Panacris